Footprints on the sand

Footprints on the sand

Αναζήτηση σ' αυτό το ιστολόγιο

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Μυθολογίας εποχιακόν

(Σατιρικόν)

Στην εποχή της σκοτεινιάς
     την ετοιμόγεννη,
όλοι κοιτάνε ένα εβραίϊκο αστέρι γέννεσης
     και οδηγούνται ...
με μάγους σαλτιμπάγκους, παρουσιαστές,
που παίζουν στα δάκτυλα την Ιστορία,
     μιας φτωχής ... φάτνης.

Όμως ο Έρεβος (*),
     έφερε την σιωπή
του χάους και την νύχτα,
ώσπου παρενέβη ο Έρωτας
     κι έδωσε το φως του ουρανού.

Έτσι, σε κάθε γέννεση,
     κάθε σκεπτόμενος προσμένει, με απορία,
το νέο αυγό του σύμπαντος :
θά 'ναι άσπρο, μαύρο, γκρίζο,
     ή πουά με ρίγες ΛΟΑΤΚΙ+ ?

(*1) ΕΡΕΒΟΣ : (Μυθολογία - Ησίοδος). Σύμφωνα με τον Ησίοδο, ο Έρεβος προήλθε από το Χάος και τη Γαία (τηv γήινη ύλη) με τη μεσολάβηση του Έρωτα. Συμβολίζει τη σιωπή και το βάθος της νύχτας. Μαζί με την αδελφή του, τη Νύχτα, η οποία προήλθε, ομοίως, με τη μεσολάβηση του Έρωτα, δημιούργησε τον Αιθέρα, το Φως του Ουρανού και την Ημέρα. Ανήκει στη δεύτερη γενιά της Δημιουργίας του Κόσμου. Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο Έρεβος προήλθε από τον Χρόνο και την Αδράστεια - Ανάγκη. Αναπαριστάται ως φτερωτό, σκοτεινό και τεράστιο ον, δίδυμο της Νύχτας. (απ' την Βικιπαίδεια - την νέα μας παιδεία).
(*2) ΛΟΑΤΚΙ+ ή ΛΟΑΤ+ :
είναι ένα αρκτικόλεξο που προέρχεται από τις λέξεις Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος και Τρανς, το οποίο μερικές φορές συναντάται και ως ΛΟΑΔ+, ερμηνεύοντας τα τρανς άτομα ως διαφυλικά. Το διεθνές αρκτικόλεξο είναι LGBTQ+(Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender και Queer) ή GLBT+ (Gay, Lesbian, Bisexual και Transgender). Σε χρήση από το 1990, ο όρος είναι μια προσαρμογή των αρχικών LGB, που αντικατέστησε τον όρο γκέι όσον αφορά τη γκέι κοινότητα στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Οι ακτιβιστές θεώρησαν ότι ο όρος "γκέι κοινότητα" δεν αντιπροσώπευε επακριβώς εκείνους στους οποίους αναφερόταν. (απ' την Βικιπαίδεια - την νέα μας παιδεία).
(*3) Στην ταινία "The Fifth Element" (1997),
απ' όπου και το βίντεο, στην αμέσως επόμενη σκηνή, η ντίβα γεννά τα 4 στοιχεία.  Όμως το πέμπτο είναι το κλειδί της Ιστορίας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου