Footprints on the sand

Footprints on the sand

Αναζήτηση σ' αυτό το ιστολόγιο

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Τα επίκαιρα πριν την ταινία ...


Μακρόν, Μητσοτάκης και άλλοι, τώρα κι ο Τράμπ, με διαγγέλματα (ούτε συνεννοημένοι νά 'τανε) μας ανακοίνωσαν ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο ! Και ποιός είναι ο εχθρός, ρε φωστήρες ? Με ποιόν πολεμάμε, με τους εξωγήινους ?
Στα δικά μας : "Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων" ! Ούτε στη χούντα τέτοια χαρά !
"Στα μπαλκόνια όλοι και χειροκρότημα", γατάκια ! και πολύ χαρτί υγείας από τα super market, για το χέσιμο !
Επίκαιρον σύνθημα από τα παλιά : "Δεν θα πεθάνω κουφάλα νεκροθάφτη" !
Επίκαιρον επίσης, τώρα στην απομόνωση : "Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας" του Μαρκές ! και τα "κεφάλια μέσα"  ! 

Συμπληρωματικό με διαφορά ωρών, μια και τα γεγονότα τρέχουν σε συμπαντικό χρόνο ...

Όταν αρχηγοί κρατών χρησιμοποιούν την φράση :  "Είμαστε σε πόλεμο" και μάλιστα "με έναν άγνωστο, αόρατο εχθρό", καθώς μας λένε ... χωρίς να προσδιορίζουν με τον τάδε ιό ή με τι άλλο (έτσι απροσδιόριστα) ... αμέσως δημιουργούν το νομικό υπόβαθρο κινήσεων, έτσι ώστε στο μέλλον να κάνουν ότι γουστάρουν, με το αναφαίρετο δικαίωμα της εξουσία που έχουν ! Και ερωτώ : που είναι, (που βρίσκονται) αυτή την στιγμή, οι δικαστές, εισαγγελείς και νομικοί εγκέφαλοι του πλανήτη ? Την στιγμή μάλιστα που παίζεται η ζωή μας και η ελευθερία του αύριο ... Και εμείς τι κάνουμε ? Πάμε οικειοθελώς στην αγχόνη νομίζοντας ότι επιτελούμε "υπέρτατον έργον" ? Πόσο "best" τελικά, είναι το βιβλίο "1984" του George Orwell ! Το ακολουθούν κατά γράμμα ! Αλλά κανείς δεν το διάβασε, γιατί ήταν κουραστικό !  
Και ως γνωστόν : "έλα μωρέ" ... "να περνάμε καλά" ... 

(Σημ.) Αλήθεια, αυτή η απόλυτη σιωπή της Ρωσίας ΤΩΡΑ, σας λέει κάτι ? Η "ταινία" θα είναι πολεμική, με βαρετό σενάριο και πολύ αίμα ! Να ζούμε να την δούμε κι αυτήν την υπερπαραγωγή !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου